ВУЗ: Не указан

Категория: Ответы на вопросы

Дисциплина: Не указана

Добавлен: 01.02.2019

Просмотров: 304

Скачиваний: 3

ВНИМАНИЕ! Если данный файл нарушает Ваши авторские права, то обязательно сообщите нам.

Vitamins

The vitamins are organic substances present in the food in the same order of chemical complexity as the natural hormones. They are not used as a source of energy, but are needed appropriate (usually very small) amounts for the carrying out specific bodily functions and consequently for the maintenance of normal bodily health.

Vitamin A. A closely related substance is B-carotene which is readily transformed. The liver of most animals into two molecules of vitamin A. In man carotene is not well absorbed so that in practice the nutritional value of the carotene of the diet is about half that of equivalent amounts of the vitamin.

Vitamin A is found as such in the fat of milk and therefore in milk products like butter or cream in eggs: in very large amounts in liver fat, especially in cold-liver oil and in greatest concentration in halibut-liver oil. The vitamin is absent from purely vegetable fats linseed oil, olive oil, or coconut oil and consequently from purely vegetable margarines. Green vegetables and carrots are free from vitamin A but contain variable amounts of carotene. Both the vitamin and carotene are stable and can withstand the ordinary processes of cooking and boiling.

There is considerable uncertainty about both minimal and optimal requirement of Vitamin A diet containing a half-pint of milk, 1oz. of butter or vitamin zed margarine and a good portion of green vegetable or carrots daily should be adequate for minimal needs. In the milk ration were increased to a pint and cold-or-halibut-liver oil added optimal needs would be easily met.

Result of vitamin A deficiency. Striking changes are found in the eyes, intestine and respiratory tract. The outstanding histological feature is the tendency for stratified epithelia to become greatly thickened and for columnar epithelia to be transformed into transitional or stratified epithelia.

Eyes. The lachrymal glands cease to produce tears. The corneal epithelium becomes thickened , dry and wrinkled and secondarily may undergo necrosis or become infected. Inflammatory processes occur in the conjunctiva and may involve the anterior and posterior chambers of the eye, leading to complete blindness. The eye disorder is a specific sign vitamin A deficiency.

Alimentary canal. The cells of the salivary glands do not secrete and appear shrunken the epithelium of the ducts is cabbage, cereals and animal tissues in general, many bacteria contain is too. As vitamin K lack from dietary deficiency is very rare in man, it is suggested that the bacterial flora of the human bowel may be an adequate source of the vitamin.

Absorption of vitamin K from the small intestine only occurs in the presence of adequate amounts of the bile salts which are also necessary for the absorption of other fat-soluble substances like vitamin S and the fats of the food. Vitamin K, on reaching the liver, stimulates it to form prothrombin. If the liver is damaged or extirpated prothrombin formation diminishes cells altogether.











Vocabulary

complexity

сложность

appropriate

соответствующий

consequently

следовательно

maintenance

обслуживание

related

связанные

value

значение

cold-liver oil

холодный жир из печени

halibut-liver oil

жир из печени палтуса

absent

отсутствующий

purely

чисто

margarines

маргарины

linseed oil

льняное масло

coconut oil

кокосовое масло

stable

стабильный

withstand

выдерживать

boiling

кипение

considerable

значительный

uncertainty

неопределенность

requirement

требование

half-pint

полпинты

adequate

адекватный, соответствующий

pint

пинта

deficiency

дефицит

Striking

поразительный

outstanding

выдающийся

feature

особенность

stratified epithelia

пограничный эпителии

thickened

утолщенный

columnar epithelia

столбчатый эпителии

transitional

переходный

cease

прекратить

corneal epithelium

роговой эпителий

dry

сухой

wrinkled

сморщенный

undergo

претерпевать, подвергнуться

inflammatory processes

воспалительные процессы

blindness

слепота

disorder

расстройство

sign

подписывать, знак

shrunken

сморщенный

lack

отсутствие

rare

редкий

bowel

кишечник

bile salts

соли желчных кислот




The vitamins are organic substances present in the food in the same order of chemical complexity as the natural hormones. They are not used as a source of energy, but are needed appropriate (usually very small) amounts for the carrying out specific bodily functions and consequently for the maintenance of normal bodily health.

Vitamin A. A closely related substance is B-carotene which is readily transformed. The liver of most animals into two molecules of vitamin A. In man carotene is not well absorbed so that in practice the nutritional value of the carotene of the diet is about half that of equivalent amounts of the vitamin.

Result of vitamin A deficiency. Striking changes are found in the eyes, intestine and respiratory tract. The outstanding histological feature is the tendency for stratified epithelia to become greatly thickened and for columnar epithelia to be transformed into transitional or stratified epithelia.

Alimentary canal. The cells of the salivary glands do not secrete and appear shrunken the epithelium of the ducts is cabbage, cereals and animal tissues in general, many bacteria contain is too. As vitamin K lack from dietary deficiency is very rare in man, it is suggested that the bacterial flora of the human bowel may be an adequate source of the vitamin.

Absorption of vitamin K from the small intestine only occurs in the presence of adequate amounts of the bile salts which are also necessary for the absorption of other fat-soluble substances like vitamin S and the fats of the food. Vitamin K, on reaching the liver, stimulates it to form prothrombin. If the liver is damaged or extirpated prothrombin formation diminishes cells altogether.































Витамины

Витамины представляют собой органические вещества, присутствующие в пищу в том же порядке, химической сложности, как природные гормоны. Они не используются в качестве источника энергии, но необходимы соответствующие (как правило, очень маленький) суммы для выполнения конкретных функций организма и, следовательно, для поддержания нормального здоровья организма.

Витамин А. тесно связанных вещества B-каротин, который легко трансформируется. В печени большинства животных на две молекулы витамина А. В человеке каротин хорошо усваивается не так, что на практике питательную ценность каротина в рационе составляет около половины эквивалентных количеств витамина.

Витамин А содержится в качестве таковых в жире молока, поэтому в молочные продукты, как сливочное масло или сливки в яйца: в очень больших количествах в печени жира, особенно в холодный жир и в наибольшей концентрации в палтуса жир. Витамин отсутствует чисто растительные жиры льняное масло, оливковое масло, или кокосового масла и, следовательно, от чисто маргарина растительного происхождения. Зеленые овощи и морковь свободны от витамина А, но содержат различное количество каротина. Оба витаминов и каротина являются стабильными и могут выдерживать обычные процессы приготовления пищи и кипячения.

Существует значительная неопределенность в отношении как минимальные и оптимальные требования Витамин диета, содержащая полпинты молока, 1 унция. сливочного масла или маргарина Zed витаминов и большую часть зеленых овощей или моркови ежедневно должно быть достаточно для минимальных потребностей. В рационе молока были увеличены до пинты и холодно-или-палтус, масло печени добавил оптимальные потребности будут легко удовлетворить.

Результат дефицита витамина А. Поразительные изменения находятся в урочище глаз, кишечника и дыхательных путей. Выдающийся гистологической особенностью является тенденция к стратифицированную эпителий, чтобы стать значительно утолщена и для столбчатого эпителия должны быть преобразованы в переходных или стратифицированную эпителия.


Глаза. Слезные железы перестают вырабатывать слезы. Эпителий роговицы становится утолщенной, сухой и морщинистой и, во-вторых, могут подвергнуться некрозу или заразиться. Воспалительные процессы происходят в конъюнктиве и может включать в себя передний и задний палаты глаз, что приводит к полной слепоте. Глазное заболевание является специфическим признаком витамина дефицита.

Желудочно-кишечного тракта. В клетках слюнных желез не выделяют и кажется, сморщенные эпителия протоков капуста, крупы и тканях животных в целом, многие бактерии содержат слишком. В отсутствие витамина К с пищей дефицит встречается очень редко в человеке, он предположил, что бактериальная флора человеческого кишечника может быть адекватным источником этого витамина.

Поглощение витамина К из тонкого кишечника происходит только в присутствии достаточного количества соли желчных кислот, которые также необходимы для поглощения других жирорастворимых веществ, таких как витамин С и жиров пищи. Витамин К, по достижении печени, стимулирует его для формирования протромбина. Если печень повреждена или искоренены протромбина уменьшается образование клеток в целом.